Bakkerij van Bentum opent op zondag met Duitse broodjes

De bakkers van Bakkerij van Bentum hebben zich de afgelopen maanden verdiept in de kunst van het Duitse broodjes bakken. Uiteraard is dat de Meesterboulanger Daan Hesseling en zijn team gelukt. ‘We willen met ons nieuwe broodjesassortiment onze klanten op zondags een heerlijk Duits ontbijtje aanbieden, waarvoor ze niet meer de grens over hoeven.’

Het is voor velen die aan de rand van Nederland wonen een gewoonte om op zondag de Oosterburen te bezoeken. Veel bakkers zijn daar namelijk wel geopend op zondag. In Nederland is dit nog niet gebruikelijk. Bakkerij van Bentum brengt hier verandering en doet vanaf 19 januari de deur open op zondag. Zodat mensen er tussen 8:00 en 11:30 uur terechtkunnen voor hun zondags ontbijtje.

Helemaal naar Duitsland

Het idee om met een Duits broodjesassortiment te komen, begon als een grapje. Daan Hesseling: ‘We wilden de klanten die gewend zijn om op zondag te ontbijten of lunchen met verse broodjes, maar daarvoor ‘helemaal’ naar Duitsland moeten, hetzelfde bieden. Dat houdt in dat we naast een zondagopening ook Duitse broodjes in het assortiment moesten opnemen. Zodat mensen hetzelfde kunnen doen wat ze gewend zijn op zondag, maar daarvoor gewoon bij hun bakker om de hoek terechtkunnen.’

De kunst van het schnittbroodje

Maandenlang werkte de bakker aan het perfectioneren van onder andere het welbekende schnittbroodje. ‘De kunst zit hem in het krijgen van de perfecte scheuring, die over het midden van het broodje trekt’, vertelt Hesseling. ‘Daarnaast moet het mogelijk zijn om de harde broodjes op elk moment van de dag af te kunnen bakken. Nederlandse harde broodjes worden vaak in één keer in de ochtend afgebakken. Terwijl Duitse harde broodjes na een uur of vier alweer aanzienlijk minder vers smaken.’ Het is de meesterbakker uiteraard gelukt en de broodjes zijn volgens hem niet te onderscheiden van de Brötchen van zijn Duitse collega’s.

Vanaf 19 januari

Met ingang van zondag doet de bakkerij in Lobith de deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is naar het Duitse broodjesassortiment. Naast de Duitse broodjes schnitt, meergranen schnitt en kaiserbroodjes vult de bakker het aanbod aan met tijgerpuntjes, gevulde hardbroodjes, croissants en ham-kaascroissants.