Nieuwe stoom-transportbandreiniger voor schakelbanden

Het is belangrijk dat transportbanden schoon blijven. Voor een gesloten transportband is het automatische stoomreinigingssysteem van Tecnovap al geruime tijd beschikbaar. Vandaag, 1 oktober, introduceert Innovi B.V. ook het nieuwe reinigingssysteem voor schakelbanden in de Benelux.
De nieuwe stoom-transportbandreiniger voor schakelbanden. Foto: Innovi

Met het nieuwe reinigingssysteem speelt Innovi in op de vraag vanuit de foodbranche naar een reinigingsmethode die ook tijdens productie kan worden ingezet. Innovi is dé specialist en importeur van stoomreinigers, droogijsstraalunits en enzymatische reinigingsproducten. Duurzame reinigingsoplossingen om de ecologische voetafdruk te beperken. Het bedrijf betrekt schoonmaakbedrijven, schoonmaakgroothandels, de automobielbranche, zorg, industrie én foodbranche om samen een nog grotere positieve impact te maken. Want met deze reinigingsoplossingen maak je niet alleen beter schoon, je bespaart bovendien op water, chemie en tijd.

Voor ieder reinigingsproject heeft Innovi gespecialiseerde apparatuur in huis, die bedrijven kunnen kopen, leasen of huren. Voor de foodindustrie adviseert zij de inzet van de stoom-transportband-reiniger van leverancier Tecnovap. Een geautomatiseerd en gespecialiseerd systeem dat beter reinigt dan traditionele methoden en ook tijdens productie kan worden ingezet. Want door te reinigen met stoom, is de transportband na behandeling schoon, droog en kan desinfectie in vele gevallen achterwege worden gelaten.

Primeur: schakelbandreiniging

Naast gesloten transportbanden maakt men in de foodindustrie veel gebruik van schakelbanden, transportbanden met een open structuur. Hiervoor was nog geen goedwerkend (geautomatiseerd) reinigingssysteem ontwikkeld, waardoor de productielijn moest worden stopgezet om te kunnen reinigen en de reiniging handmatig verliep.

Foodbedrijven kunnen voortaan de schakelbandreiniger van Tecnovap inzetten voor reiniging na of tijdens productie. En vertrouwen op optimale reiniging en optimalisering van de productkwaliteit doordat de band altijd schoon is. Deze reinigingsmethode levert een enorme tijdwinst op. Een extra voordeel is dat de schakelband zelf ook langer meegaat.