Genootschap voor de Bakkerij te gast op melkveebedrijf

Grip op grondstoffen. Dat is het thema dat het Genootschap voor de Bakkerij in 2019 op de agenda heeft gezet. Tijdens de najaarsbijeenkomst in oktober, die wordt georganiseerd op boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek, wordt ingezoomd op de productgroep zuivel.

Onze dagelijkse voeding maakt momenteel een enorme ontwikkeling door. Steeds meer mensen zijn op zoek naar alternatieven voor dierlijke en allergene stoffen. Daarom legt het Genootschap tijdens de aankomende najaarsbijeenkomst op 8 oktober de grondstof zuivel onder de loep. Hoe ziet de toekomst eruit voor zuivel, welke ervaringen hebben de experts en wat kan de bakkerijbranche doen om consumenten te behouden in een veranderende markt?

FrieslandCampina en Smilde Bakery

Tijdens de middag worden verschillende perspectieven op zuivel gedeeld. FrieslandCampina belicht de wereldwijde ontwikkelingen op de zuivelmarkt en de effecten voor de Nederlandse markt. Smilde Bakery geeft haar visie vanuit een technologische achtergrond: wat is de functionaliteit van melkeiwit en lactose? Zijn er zuivelvervangers voor de bakkerij? Na de pauze delen twee ervaringsdeskundigen hun visie. Viola’s Patisserie uit Eindhoven presenteert bijvoorbeeld haar vegan assortiment.

Het Lansingerland

Gastheer tijdens de middag is melkveehouder Peter Gille, eigenaar van boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek. Zijn melkveebedrijf is sinds 2010 uitgegroeid tot een veelzijdige, multifunctionele boerderij met onder andere een natuurcamping, kleinschalige kinderopvang, trouwlocatie, horecagelegenheid en boerderijwinkel met tal van biologische producten. Voor de liefhebbers verzorgt hij aan het einde van de bijeenkomst een rondleiding over zijn bedrijf.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 1 oktober  via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl.

Lees ook: Genootschap voor de Bakkerij bestaat 80 jaar