Meneer de Uil promoot Nationaal Schoolontbijt

Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant roept de juffen en meesters van alle kijkbuiskinderen op om mee te doen met het Nationaal Schoolontbijt 2019. De vrolijke vogel is te zien op YouTube, waar hij alle scholen uitnodigt om mee te smikkelen en te smullen van een gezond ontbijt.

Meneer de Uil, bekend karakter uit de Fabeltjeskrant, is ingezet om het Nationaal Schoolontbijt te promoten. In een oproep op YouTube nodigt de vrolijke vogel alle juffen en meesters uit om samen met de hele school te smikkelen en te smullen van een gezond ontbijt. En voor alle kinderen is er een kadootje voor thuis, belooft Meneer de Uil: de Fabeltjeskrant- kalender.

Van 4 tot en met 8 november

De 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats in de week van 4 tot en met 8 november 2019. Bakkers en supermarkten kunnen hier een bijdrage aan leveren door één of meerdere scholen in de ontbijtweek kosteloos te voorzien van brood.

Aftrap op Bakkersvak

Deelnemende bakkers (of supermarkten) worden hierdoor de lokale ambassadeurs van het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt 2019 werd dit jaar afgetrapt op Bakkersvak, waar deelnemende bakkers uit heel Nederland aanschoven aan een ontbijttafel. Zo konden ze het Nationaal Schoolontbijt een keer zelf beleven.