Slager heet Hema op ludieke wijze welkom

LOSSER - Een ludieke actie om de vestiging van Hema welkom te heten in Losser. Zo omschrijft Edwin Stegge van Slagerij Hogebrink de grote poster die de gevel van zijn buurman – een reclamebureau – volledig bekleedt. De tekst erop luidt: 'Welkom Hema in Losser. En daaronder in een geel kader: Sorry, maar voor echte rookworst moet je bij Slagerij Hogebrink zijn!
attachment-001_food-image-BAK3814I01

LOSSER – Een ludieke actie om de vestiging van Hema welkom te heten in Losser. Zo omschrijft Edwin Stegge van Slagerij Hogebrink de grote poster die de gevel van zijn buurman – een reclamebureau – volledig bekleedt. De tekst erop luidt: ‘Welkom Hema in Losser. En daaronder in een geel kader: Sorry, maar voor echte rookworst moet je bij Slagerij Hogebrink zijn!’

‘Het is gewoon een grapje’, vertelt Edwin Stegge, eigenaar van Slagerij Hogebrink in Losser. Deze Hema verkoopt helemaal geen warme rookworst. Ze hebben alleen een klein koeltorentje met rookworsten bij de kassa staan. Het is een kleine Hema, zonder foodafdeling. ‘Maar dit maakt de actie er niet minder grappig om. Het slaat wel aan. De meeste automobilisten zitten bijna omgekeerd op hun stoel,’ lacht hij. ‘Ook in de winkel is de grote poster het gesprek van de dag. Iedereen kan er om lachen. De regionale krant de Stentor heeft het ook opgepakt en een foto van de gevel gemaakt. Dit zorgde voor nog meer ophef.’

Inspiratie

Maar zonder zijn buurman, reclamebureau Reha, was het ‘welkom’ aan de Hema nooit van de grond gekomen. Naar een idee van hen heb ik geposeerd bij de ingang van de nieuwe Hema in het centrum van Losser. Met de komst van Hema naar Losser kwam bij het reclamebureau de discussie van vorig jaar over de herkomst van de Hema rookworst weer boven. Door een conflict tussen de werknemers van Unilever en de top van dat concern konden de Hema-winkels tijdelijk niet van rookworsten worden voorzien. Daarmee werd direct algemeen bekend dat de Hema rookworsten gewoon bij Unox vandaan komen.

Rookworst

De slager is niet bang voor concurrentie van de Hema-rookworst. ‘Nee hoor. Laat mensen het verschil maar proeven. Ik ben juist blij met een Hema in Losser omdat zo’n winkel gewoon mensen naar ons dorp trekt. En als zij vanaf de parkeerplaats naar het centrum lopen, komen ze langs onze slagerij.’ Door deze actie heeft Stegge wel iets meer rookworsten verkocht dan de normale 100 tot 150 per week (€ 9,75 per kilo), maar spectaculair noemt hij de stijging niet.
Beeld: Reha