Samenwerking Van der Molen en Pater leidt tot vragen

AMSTERDAM - De samenwerking tussen NBOV-voorzitter Rin van der Molen (foto) en industrieel bakkersvoorman Johan Pater heeft in verschillende geledingen van de ambachtelijke bakkerij, waaronder bij het Echte Bakkersgilde, tot vragen geleid.
attachment-001_food-image-BAK3793I01

AMSTERDAM – De samenwerking tussen NBOV-voorzitter Rin van der Molen (foto) en industrieel bakkersvoorman Johan Pater heeft in verschillende geledingen van de ambachtelijke bakkerij, waaronder bij het Echte Bakkersgilde, tot vragen geleid.

De twee openden vorige week hun tweede ‘BROOD’-winkel. Het NBOV-bestuur is daarover in een extra vergadering bijeen geweest. De vraag is of het NBOV-voorzitterschap is te combineren met een commerciële samenwerking met een vertegenwoordiger van het grootbedrijf en of de NBOV-voorzitter nog wel onafhankelijk en in het belang van de ambachtelijke bakkerij kan opereren.

Geconcludeerd is dat de commerciële samenwerking tussen Van der Molen en Pater geen aanleiding vormt om hieraan consequenties te verbinden. Het bestuur betreurt wel de onrust die bij diverse vakgenoten is ontstaan ten gevolge van de commerciële activiteiten van zijn voorzitter.

Zie ook: Van der Molen en Pater starten samen winkel BROOD en Tweede vestiging BROOD in Marqt

Geef ook uw mening in een reactie.