Hubertus opnieuw op zoek naar beste taartenversierder

Hubertus & Berkhoff organiseert in 2019 opnieuw de Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd, de tweede editie van de zoektocht naar de beste taartenversierder van Amsterdam. Leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs mogen meedoen. Hubertus & Berkhoff hoopt zo de jeugd enthousiast te maken voor het bakkersvak.
Delen:

Na het succes van de eerste editie begin 2018, gaat Hubertus & Berkhoff in Amsterdam komend jaar opnieuw op zoek naar de beste taartenversierder van Amsterdam. Dat gebeurt onder leerlingen van groepen 7 en 8 in het basisonderwijs. ‘Vind je het superleuk om taarten op te maken? Dan is deze wedstrijd echt iets voor jou!’, luidt de oproep aan de jeugd.

Hubertus & Berkhoff – middelbare school in Amsterdam voor Horeca, Brood & Banket en Recreatie – wil met deze wedstrijd kinderen in het basisonderwijs enthousiasmeren voor het creatieve bakkersvak. Michelle van Zoomeren won de allereerste Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd.

Het is een taart-opmaakwedstrijd

Het gaat om een taartopmaakwedstrijd. De kinderen krijgen een taartje voorgeschoteld en mogen losgaan op de decoratie. De creatie moet te maken hebben met het thema ‘De 4 jaargetijden’. Er zullen materialen aanwezig zijn om de eigen creaties te vervaardigen. Belangrijk is dat alles op de taart eetbaar is. De winnende leerling krijgt een wisselbeker en een aandenken voor deelname aan de wedstrijd. En iets lekker voor het hele gezin.

Voorrondes op 17 januari en 12 februari

De voorrondes vinden dit jaar plaats op de open avonden van de Hubertus & Berkhoff, op 17 januari en 12 februari, in het schoolgebouw aan de Betuwestraat in Amsterdam. Een van de bakkerijen wordt speciaal ingericht voor de wedstrijd.

De jury

De creaties worden beoordeeld door een jury van top-patissiers, onder voorzitterschap van niemand minder dan patissier Cees Holtkamp van de bekende patisserie in Amsterdam. De jury let op

Banketbakker Cees Holtkamp is hoofd van de jury. Foto: archief Bakkerswereld

originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en tijd (lukt het binnen de anderhalf uur). Per voorronde is er plek voor maximaal 20 kinderen. De beste 5 van elke ronde plaatst zich voor de finale op 27 februari. Enthousiastelingen kunnen zich tot 10 januari aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website van de Hubertus & Berkhoff. Hier is ook een informatieboekje te vinden met meer informatie en recepten om mee te oefenen (zie ook pdf op deze pagina).

Nieuwe traditie geboren

Na het succes van de eerste editie lijkt een nieuwe traditie geboren. De Hubertus & Berkhoff is een vmbo-school voor de basis-kaderberoepsgerichte leerweg en de gemengde leerweg, met de richtingen Horeca, Brood & Banket en Recreatie. Op de school doen leerlingen vanuit de praktijk vakkennis op. Sinds dit schooljaar biedt de school ook de gemengde leerweg aan, een programma met theorievakken op mavo niveau en veel praktijkvakken.

Onderdeel Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA)

De Hubertus & Berkhoff maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (ook wel kort: VOvA). Het VOvA is een scholengroep in Amsterdam met een volledig voortgezet onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op 9 schoollocaties, verdeeld over de gehele stad en telt in totaal ongeveer 3200 leerlingen. De andere scholen zijn: Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, Cburg College, De nieuwe Havo, Hyperion Lyceum, LUCA Praktijkschool, Tobiasschool en Vox-klassen. Meer informatie: www.vova.nl