Bakkers Lamers leggen merknaam Ossebollen vast

Bakkers Lamers in Heesch en Oss hebben hun moorkoppen officieel de naam Ossebollen meegegeven. In de volksmond werden de bollen in Oss altijd al zo genoemd vanwege hun unieke karakter. Reden voor een patent.
De enige echte Ossebol. Foto's: Lamers

De Ossebollen van Bakkers Lamers werden vanwege hun unieke karakter en lekkere smaak door de Ossenaren altijd al Ossebollen genoemd. Reden voor Lamers om deze merknaam vast te leggen. De chocoladebollen maken al veertig jaar deel uit van het assortiment. De naam is nu vastgelegd, er zit patent op. En er is een heus Ossenbollenschildje voor ontworpen.

Het geheim van Lamers

Het geheim van de bollen zit hem vooral in de slagroom: echte ongezoete slagroom die Lamers uit Duitsland betrekt. ‘Zonder suiker en dat is bijzonder want bijna alle slagroom wordt tegenwoordig gezoet geleverd. Dat willen we niet, wij voegen namelijk minder suiker toe aan de slagroom. En de slagroom wordt bij ons zeer nauwkeurig geklopt, in een langer proces waardoor ze een mooie lobbige structuur krijgt.’

Het geheim van de bollen zit hem vooral in de slagroom

Een ander geheim dat de Ossebollen uniek maakt, is de keuze en de bereiding van de chocolade. Ook daarin is Lamers selectief en precies.

Ossebollenweekend op 8 en 9 juni

Om de merknaam te vieren, vindt op 8 en 9 juni in Oss en Heesch het Ossebollenweekend plaats. De bollen worden dan onder de neus  van de klant gemaakt.