Ouwe taart nieuw initiatief tegen eenzaamheid

Ouwe taart is een nieuw initiatief van ondernemer Marc van Nieuwkerk, Smilde Bakery en Stichting Met je Hart om de eenzaamheid van ouderen onder de aandacht te brengen.
Delen:
Ouwe taart is een initiatief om de eenzaamheid van ouderen onder de aandacht te brengen.

Vijftig procent van de ouderen boven de 75 jaar kampt met eenzaamheid en vanaf 50 jaar voelt ook al veertig procent zich eenzaam. Toen horecaondernemer Marc van Nieuwkerk met deze cijfers werd geconfronteerd, besloot hij daarvoor in actie te komen. Samen met Smilde Bakery startte hij het initiatief Ouwe taart.

Eenzaamheid onder de aandacht

De bedoeling is om de eenzaamheid van ouderen bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen en hen uitnodigen om hier iets aan te doen door ouderwets gezellig samen appeltaart te eten. Deze speciaal voor Ouwe taart ontwikkelde 1-persoons appeltaartjes worden gemaakt door Smilde Bakery en worden bereid met frisse jonagold appeltjes.

Van Nieuwkerk zag in zijn zaak Marcus in IJsselstein dat gezelligheid en lekker eten mensen verbindt. Hij nodigt dan ook zoveel mogelijk ondernemers uit om deel te nemen aan het initiatief.

Hoe werkt Ouwe taart?

Iedere (horeca)ondernemer in Nederland kan meedoen met Ouwe taart. De speciaal door Smilde Bakery ontwikkelde appeltaartjes kunnen worden besteld via één van de drie aangesloten leveranciers: Bidfood, Hanos en Van de Mheen Foodservices.

Met bijgesloten promotiemateriaal wordt aandacht gevraagd voor de eenzaamheid onder ouderen en met speciale ansichtkaarten kunnen gasten hun opa, oma of andere ouderen uitnodigen om samen ‘Ouwe taart’ te komen eten.

Ontmoetingen tussen ouderen

Een deel van de opbrengst van Ouwe taart gaat naar Stichting Met je Hart, die dit geld weer gebruikt om lokale ontmoetingen tussen ouderen te organiseren en op die manier de vereenzaming verder verzacht.

Meer informatie is te vinden op de website van Ouwe taart.