Kansen volkoren centraal tijdens NBC Experience

De Volkoren Experience van het NBC en de NBA op 3 oktober leert deelnemers welke kansen en mogelijkheden volkorenproducten bieden.

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) organiseren de Volkoren Experience voor de tweede keer. Meester Boulanger Peter Bienefelt neemt deelnemers mee in de diverse mogelijkheden van volkoren; in groot- en kleinbrood, banket, in brood met desem en met verschillende granen. Ook kunnen bakkers hun eigen volkorenbrood en/of banket inleveren om te laten beoordelen door de keurmeesters van het NBC. De Volkoren Experience is interessant voor zowel bakkers als winkelmedewerkers en vindt plaats bij het NBC in Wageningen.

Op het programma staat ook een lezing door Marloes Koorman van de Maag Lever Darm Stichting en Zsuzsan Proos van het NBC over volkoren en gezondheid, waarbij informatie wordt gegeven die kan worden overgebracht op de klanten in de winkel. Frank Janssen (NBC) licht de cijfers toe, want volkoren is een trend. Tot slot verzorgt Harry van Etten (inspecteur Hygiëne SVVW) een toelichting over de 100% volkoren certificering.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.nba.nl. De kosten bedragen € 96,- excl. BTW, per persoon.