Marquerithe Verheul benoemd tot directeur Beko Coöperatie

Marquerithe Verheul is met ingang van 10 april 2017 directeur van Coöperatieve Vereniging Beko. Zij vervult hiermee een nieuwe functie binnen de organisatie en neemt zitting in het hoofdbestuur. Daarnaast wordt Verheul directeur van alle Beko-bedrijven.
Delen:
Coöperatie-directeur Marquerithe Verheul reageert bij wijze van uitzondering in de pers op een open brief van een van de leden. Foto: archief Bakkerswereld

Het betreft een overkoepelend directeurschap van de diverse poten, naast de zittende directeuren, van alle Beko-bedrijven: Beko Techniek, Beko Advies, Beko Groothandel, Beko Verpakkingen en Stolp International.

2015 in dienst

Marquerithe Verheul kwam in april 2015 in dienst bij Beko als directeur van Beko Advies. Ze heeft reeds jarenlange ervaring in de bakkerijbranche, onder andere door meer dan twintig jaar bij Zeelandia te hebben gewerkt. ‘Beko heb ik door de jaren heen altijd een mooie organisatie gevonden, het heeft een leidende positie binnen de sector. Door de normen en waarden die worden gehanteerd voelt het aan als een familiebedrijf.’

‘Voelt als familiebedrijf’

De vijf Beko-bedrijven verschillen in de producten en diensten die zij aanbieden, maar ze hebben ook veel gemeen laat Verheul weten, namelijk: een passie voor de bakkerijbranche en de drive om bakker-ondernemers te helpen hun prestaties te verbeteren. ‘Beko is van, voor en door bakkers. Daarvan wil ik graag deel uitmaken’, aldus de nieuwe directeur.

De ledenraad en het hoofdbestuur zijn verheugd dat Marquerithe Verheul Beko Coöperatie verder zal versterken met haar specifieke kennis en ervaring in de bakkerijbranche. Professionalisering van de organisatie is een voorwaarde voor verdere strategische groei. Marquerithe zal daarin een belangrijke rol vervullen, zij wil bouwen, verbinden en samenwerken.

Veghel

Beko is een coöperatieve vereniging  van ca. 1.600 (banket)bakkers in Nederland. Met haar vijf gespecialiseerde dochterondernemingen biedt Beko een breed pakket aan producten en diensten. Het hoofdkantoor van Coöperatieve Vereniging Beko u.a. is gevestigd in Veghel.