Heineken Bakery trekt volop publiek

Heineken Bakery aan de Vijzelgracht trekt honderden klanten. Rijen dik stonden er zaterdag bij het opengaan om het eenmalige speciale Heinekenbrood te kunnen kopen voor €2 per stuk, max twee per klant.
Mike Onasse (l) en Meester Mark Plaating verwerken de volgende charge. In de pop-up bakkerij mag alleen alcoholvrij bier worden geschonken en gedronken. Foto: Spronk

In de pop-up bakkerij kan ter plekke worden geproefd, puur of een stukje Heinekenbrood met olijfolie. Eventueel gepaard gaand met een biertje 0/0% alcohol. De bakkerij ziet er zeer gelikt uit, met betegelde toonbanken en mooi verlichte achterwanden. Spronk Bakkerijmachines tekende voor de inrichting van het bakkerijgedeelte.

Meester Boulanger

Voor de promotiestunt van Heineken zijn Mike Onasse en Meester Boulanger Mark Plaating aangetrokken. Het bakken met A-gist vergt een andere manier van bakken, legt Plaating uit, die een tijdje heeft moeten experimenteren om er mooi desembrood mee te bakken. Het deeg kan kouder worden verwerkt. Het brood smaakt fris, met een licht zuurtje. De receptuur blijft vooralsnog onder de dekmantel van de bierbrouwer. Ook is het voor zover bekend niet de bedoeling van Heineken met A-gist de bakkersmarkt op gaat.

Nog tot en met morgen

De pop-up Bakery is nog tot en met dinsdag 21 maart geopend van 12 tot 21 uur. Adres: Vijzelgracht 37 Amsterdam, op loopafstand van The Heineken Experience.

Dit vind je misschien ook interessant