Bakkerijtechniek presenteert tijdens Bakkersvak twee nieuwe machines

Bakkerijtechniek laat twee nieuwe machines zien op de Bakkersvak 2017. Een thermische olie-oven met ingebouwde ketel van Kornfeil. Een de Calibra 1.5 afweger van producent Artezen.
Thermomax Compact

De thermische olie oven is een systeem dat reeds meer dan 30 jaren bestaat. Groot nadeel voorheen was volgens Bakkerijtechniek de complexiteit van het systeem(ringleiding) en de bijhorende technische opvolging. Hierdoor was het voor de gemiddelde bakkerij niet altijd rendabel om zo’n investering aan te gaan. Met de lancering van de Thermomax Compact lanceert Kornfeil over een nieuw type oven waarbij de ketel voor de thermische olie is ingebouwd in de oven.

Calibra 1.5

Calibra 1.5
Calibra 1.5

Artezen brengt een nieuw type afweger op de markt: de Calibra 1.5. Bakkerijtehcniek: ‘Het voordeel van deeg afwegen met deze machine is dat er geen olie gebruikt moet worden tijdens het afwegen. Hierdoor kan een klein bedrijf op jaarbasis al snel zo een 2600 à 3000 liter aan olie besparen. Tel daarbij op dat de machine minder onderhoud behoeft, geen vervetting van de deegstukken en een zuivere werkomgeving waar de machine geplaatst wordt. Een combinatie van RVS stalen onderdelen en TP geeft dat deze machine een hoge weerstand biedt tegen slijtage(verlengde garantie).’

De machines wordt getoond tijdens de beursdagen op de stand van Bakkerijtechniek: stand L102.