Eerste ‘Tasjes Award’ gewonnen door Meesterbakker Roodenrijs

De Plastic Soup Foundation heeft donderdag 27 oktober de allereerste ‘Tasjes Award’ uitgereikt aan Arjan Roodenrijs, eigenaar van Meesterbakker Roodenrijs met 20 filialen in de regio Den Haag.

Sinds 1 januari 2016 geldt er een verbod op het gratis weggeven van plastic draagtassen. Veel winkeliers gunnen de Plastic Soup Foundation de verplichte heffing op tasjes. Daarom heeft de Plastic Soup Foundation de ‘Tasjes Award’ in het leven geroepen met een bijbehorende oorkonde.

Meesterbakker Roodenrijs verdient deze prijs omdat het bedrijf sinds januari het mooie bedrag van €4938,08 heeft opgehaald. Volgens Roodenrijs verkopen de winkels nu nog maar 50 procent van de hoeveelheid plastic tasjes dan voor de verplichte heffing.

Laten zien aan klanten

Roodenrijs is blij met de prijs. ‘We gaan in elk filiaal en op ons hoofdkantoor een oorkonde ophangen. Daarnaast lijkt het me leuk om de award elke week in een andere winkel neer te zetten en te laten zien aan onze klanten.’

Herbruikbare katoenen zakken

Meesterbakker Roodenrijs denkt graag na over duurzame alternatieven voor plastic. Zo onderzoekt het bedrijf momenteel of sommige klanten wellicht over zouden willen stappen van plastic broodzakken op herbruikbare katoenen zakken.

Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation: ‘Roodenrijs is niet alleen duurzaam maar ook heel erg gul! Wat een fijn bedrijf en wat een fijne eigenaar. Chapeau!