Stephan Kemps beste patissier van Nederland

De Dutch Pastry Award 2016 is dit jaar gewonnen door Stephan Kemps uit Schijndel. Hij mag zich hierdoor de ‘Beste patissier van Nederland’ noemen. Stephan won deze prijs tijdens Bakkersvak in Rosmalen. Het publiek was het dit jaar eens met de jury en dus won Stephan ook de publieksprijs.
Stephan Kemps wint de Dutch Pastry Award 2016

Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Dit is een vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau. Patissiers winnen deze prestigieuze prijs door het maken van het beste showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen. Bij het winnen van de wedstrijd krijgt de winnaar het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Het winnende showstuk had een mooi verhaal van onder naar boven en een mooie vis; het thema van 2016 was ‘flora & fauna’ wat duidelijk naar voren kwam. Ook bij de taart scoorde Stephan goed door een goede combinatie van smaken, lekkere bite en de buitenkant van de taart was erg strak afgewerkt.

Het zilver ging naar Rostriana Permatasari en het brons werd gewonnen door Bart Meremans. Alle inzendingen, zes stuks in totaal, waren van bijzonder hoog niveau. De leden van het Nederlands Patisserie Team jureerde alle inzendingen live voor de ogen van de beursbezoekers.

De Jurgen Willems motivatieprijs ging naar Ivar van Dorst. Zijn showstuk brak helaas binnen de gestelde tijd en kreeg daardoor strafpunten. De Jurgen Willems motivatieprijs werd aangeboden door Vicky Littlejohn van het Bakery Institute. ‘Om Ivar te motiveren om ook in 2017 weer mee te doen met de Dutch Pastry Award’, aldus Littlejohn.

De Design Award, jaarlijks uitgereikt door Le Nouveau Chef, ging naar Rostriana. ‘Het showstuk was erg mooi en vooral de fijne details vielen op. Ook de taart was erg mooi én lekker!’
De volledige uitslag 2016:
1. Stephan Kemps
2. Rostriana Permatasari
3. Bart Meremans
4. Ivar van Dorst
5. Tim van Beijnen
6. Jens van Bouwel

Lees binnenkort in Bakkerswereld meer over het Patisserie Team.