HAS Den Bosch start basiscursus bakkerijtechnologie

De HAS Hogeschool in Den Bosch start een cursus Basis Bakkerijtechnologie. De basiscursus biedt handvatten voor een beter begrip van grondstoffen en processen voor een ieder die in de bakkerijsector werkzaam is.

De basiscursus is bedoeld voor iedereen in en rond de sector die op zoek is naar technologische achtergronden. Naast brood- en banketbakkers zijn dat bijvoorbeeld aan marketeers, inkopers, technici, sales-medewerkers om een volwaardige gesprekspartner voor de bakker te kunnen zijn.

De basistraining biedt volgens de HAS bovendien een goed instapniveau voor de cursus Bakkerijtechnologie.

Opbouw

Omdat veel mensen in óf de brood- óf de banketsector werken, is de cursus onderverdeeld in drie onderdelen:

1. Algemeen
2. Specialisatie brood
3. Specialisatie banket

Cursisten kunnen ervoor kiezen het algemene gedeelte te volgen met één specialisatie of met beide specialisaties. Het algemene deel plus één van de specialisaties duurt 2 keer 2 aaneengesloten dagen. Het algemene deel in combinatie met beide specialisaties heeft een tijdsduur van 3 keer 2 aaneengesloten dagen. Er wordt evenveel aandacht besteed aan theorie als de praktijk van de bakkerijtechnologie. Deelnemers ontvangen een certificaat Basis Bakkerijtechnologie bij 100 procent aanwezigheid.

Kosten
Het algemene gedeelte plus één specialisatie kost €1.495,- exclusief 21% btw. De kosten voor het algemene gedeelte plus de specialisaties brood én banket bedragen €2.095,- exclusief 21% btw.

Meer informatie is te vinden op de website van HAS Hogeschool.