Rianne Kuijntjes wint Young Bakery Hopeful

Rianne Kuijntjes heeft de eerste plek behaald in de wedstrijd Young Bakery Hopeful die tijdens de Europain gehouden werd. Kuijntjes won eind augustus de talentenwedstrijd van de Coupe Louis Lesaffre, wat haar de finaleplek bezorgde in de Young Bakery Hopeful.

De overwinning had Kuijntjes niet zien aankomen: ‘Dit hoop je natuurlijk, maar eerlijk gezegd had ik het niet verwacht. Bij de andere landen lagen ook mooie producten op tafel. Echt zo geweldig om deze wedstrijd te winnen!’. Kuijntjes bleef de andere deelnemers Elien de Herdt (Canada), Raquel Lopez van Beek (Spanje), Florian Raymond (Mauritius) en John Reminis (Australie) voor. Allen hadden zich via kwalificatiewedstrijden weten te plaatsen voor deze eindronde.

Opdracht
Kuijntjes maakte diverse brunchlekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die op een tuinfeest aanwezig zijn. Zo presenteerde ze aan de jury een magische Mickey Mouse, briocheroosjes, koninklijke hamburgers en mini Minions. De producten werden gekeurd door een vakjury en kinderen. De kinderen beoordeelden de producten positief en ook de vakjury was onder de indruk. ‘Hier lagen mooie, strakke producten die ook nog eens bijzonder lekker waren’, aldus de vakjury.

Kuijntjes werd door de organisatie voorafgaand de wedstrijd op de volgende manier voorgesteld: ‘Gepassioneerd, ze ontdekte het bakken bij Bakkerij Verba, waar ze nog steeds werkt. Haar magische handen leren nog elke dag en dat is wat haar ongelooflijk motiveert.’