Nederlands jeugdteam op weg naar EK Boulangerie 2016

Het Nederlands jeugdteam neemt van maandag 1 tot en met woensdag 3 februari 2016 deel aan het Europees Kampioenschap Boulangerie. Het EK vindt plaats op de Duitse Vakschool voor de Bakkerij in Weinheim.
Rianne Kuijntjes, Wietse Schiere en Ans Aben (v.l.n.r.) vertegenwoordigen Nederland op het EK Boulangerie voor junioren. Foto: Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij

De afgelopen maanden hebben de talentvolle bakkers Ans Aben (19 jaar) en Rianne Kuijntjes (18 jaar) hard getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens deze wedstrijd. Ans volgt nog de bakkerijopleiding bij het Cingel College en loopt stage bij Bakkerij Verba uit Brakel, het bedrijf waar Rianne ook werkt.

BoulangerieTeam

Om zo goed mogelijk aan de start van deze wedstrijd te komen, wordt er samengewerkt met het BoulangerieTeam. De leden Daan Hesseling, Wietse Schiere en Hans Som hebben intensief getraind met beide kandidaten. Meester Boulanger Wietse Schiere zal ook als jurylid optreden tijdens de wedstrijd.

Concurrenten

Nederland neemt het op tegen gastland Duitsland, Denemarken, Finland, Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Portugal en Oostenrijk. Regerend Europees kampioen België uit 2014 is dit jaar niet van de partij. Alle kandidaten maken diverse soorten grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk dat aansluit bij het verplichte thema ‘thuisland’. De producten moeten worden gemaakt binnen 5 uur en 45 minuten. Een dag voor de wedstrijd krijgen beide kandidaten 1,5 uur voorbereidingstijd.