AD: ‘Kwaliteit oliebol steeds beter’

De kwaliteit van de oliebollen verkocht bij oliebolkramen en bakkers wordt steeds beter, meldt het AD in haar krant. Eén op de op de vier verkooppunten scoort het cijfer 8 of hoger in de AD Oliebollentest. Maandag 28 december verschijnt de uitslag in de krant.

‘De consument is weer de grote winnaar’’ zegt Wessel Cramwinckel tegen het AD, onderzoeksleider bij het Centrum voor Smaakonderzoek in Wageningen. Een smaakpanel van 20 consumenten beoordeelden 164 verkooppunten.

Data-analisten

Naast het smaakpanel boog ook een drietal data-analisten zich over de oliebollen. Constantijn Rijsdijk, Marc van den Herik en Jurriaan Krielaart zetten puur uit interesse alle resultaten van de Oliebollentest sinds 2011 op een rij in een poging om aan de hand van gegevens uit het verleden de winnaar van 2015 te voorspellen. Dat lukte niet.

Belangrijk evenement

Cees de Haan van meelfabrikant Koopmans Meel: ‘Voor veel bakkers is de AD Oliebollentest uitgegroeid tot het belangrijkste evenement van het jaar. Het winnen van de test zien velen als de hoogste prijs die er in bakkersland te behalen valt.’

Lees maandag op Bakkerswereld.nl meer over de uitslag van de AD Oliebollentest.