Bakkersland krijgt in Aalsmeer één van Europa's grootste bakkerijen

Bakkersland opent in het najaar van 2016 één van de grootste bakkerijen van Europa in Aalsmeer. De industriële bakker heeft daartoe een huurovereenkomst met een looptijd van twintig jaar getekend met het beursgenoteerde vastgoedfonds Montea.
Afbeelding: Montea

Montea startte deze week met de ontwikkeling van een gebouw met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter op Green Park Aalsmeer, dat is gelegen naast de grootste bloemenveiling van de wereld. Van dit gebouw op een perceel met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter is 30.000 vierkante meter gehuurd door Bakkersland. De industriële bakker richt de gehuurde ruimte in tot een bakkerij en die behoort daarmee tot de grootste van Europa.

Goede bereikbaarheid

‘Wij zijn heel trots dat het mooie bedrijf Bakkersland voor Aalsmeer heeft gekozen om zich te vestigen. De keuze is mede door de goede bereikbaarheid op Green Park Aalsmeer gevallen. Via de N201 zijn Amsterdam, de A2, A4, A5 en A9 vlakbij. Ook goed dat het gerenommeerde vastgoedfonds Montea zo’n investering wil doen in Aalsmeer. Dat is goed voor het vertrouwen en heel goed voor onze economie’, aldus wethouder Ad Verburg (Economische Zaken) van de gemeente Aalsmeer op de website van Green Park Aalsmeer.

Vijftien bakkerijen

Bakkersland beschikt al over vijftien bakkerijen; die zijn gevestigd in Breda, Bunschoten, Emmeloord, Halfweg, Hedel, Kerkrade, Panningen, Ridderkerk, Rotterdam, Sevenum, Terneuzen, Tholen, Waalwijk-West, Wateringen en Zwanenburg. Het hoofdkantoor is gevestigd bij de bakkerij in Hedel.