Limburgse bakkers organiseren nieuw evenement 'Heel Geleen bakt'

Het centrum van Geleen staat op zaterdag 10 oktober in het teken van ‘Heel Geleen Bakt’. Initiatiefnemer Jannick Bogucki is blij met de steun van de gemeente en acht bakkersbedrijven.
Heel Geleen Bakt

Jannick Bogucki is blij dat zijn droom eindelijk werkelijkheid wordt. ‘Ik loopt al ruim twintig jaar rond met dit idee. Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren. Mede door de financiele steun van de gemeente Sittard-Geleen, maar nog belangrijker door de medewerking van de enthousiaste plaatselijke bakkers, kunnen we dit evenement nu opzetten!’

Ambacht centraal

Op de zaterdag 10 oktober staat de Markt in de Limburgse plaats in het teken van bakken en het ambacht van het bakken. Lokale bakkerijen uit Geleen laten het ambacht zien zoals dat sinds oudsher wordt beoefend.

Deelnemende ondernemers aan dit evenement zijn: Bakkerij Cardinaals, Bakkerij Cornelissen, Dukers, dé bakker, Bakkerij Eussen, Bakkerij Mestrom, DeLeuksteTaartenShop, Patisserie Goessen, Puur Steevens en Rousseau Chocolade Geleen.

Thuisbakkers

Buiten alle bakkerswerkzaamheden die te zien zijn in het bakkerspaviljoen kunnen kinderen hun eigen cupcake of speculaaspop versieren. Rousseau Chocolade demonstreert hoe chocolade wordt bereid en alle thuisbakkers kunnen meedoen aan een heuse cake-bakwedstrijd. Consumenten kunnen verse, zelf gebakken cake inleveren en een speciaal gevormde vakjury beoordeelt wie zich mag kronen tot beste cake-bakker of -bakster van Geleen.

Heel Geleen Bakt
Heel Geleen Bakt