Bakkers fietsen voor Leontienhuis

Op 17 september stappen bakkers die deelnemen aan de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) met elkaar op de fiets voor een toertocht van 75 km in het achterland van Vianen. Uiteraard fietst ook de ambassadeur van de Stichting – Leontien van Moorsel – zelf mee.
Leontien van Moorsel bij haar introductie als ambassadrice van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, op 21 mei bij Echte Bakker Albert Steehouder in Vianen. Foto SAB

De toertocht start om 10.00 uur in Sportcentrum Helsdingen in Vianen (Westelijke Parallelweg 1) en eindigt hier weer rond 15.00 uur. Het is een sportief initiatief van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, waarmee de deelnemende (banket)bakkers hun balans tussen eten en bewegen in de praktijk brengen. Bovendien brengen de deelnemers en de Stichting met deze activiteit hun betrokkenheid tot uiting bij het nieuwste initiatief van Leontien van Moorsel: het ‘Leontienhuis’, dat naar verwachting begin 2015 zijn deuren opent.

Eetstoornis

Het doel van dit huis is de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis te verbeteren en hen te motiveren tot herstel en deelname aan de samenleving. Samen met ervaringsdeskundigen worden zij in het Leontienhuis begeleid, gemotiveerd en gecoacht. Uit eigen ervaring weet Leontien hoe belangrijk het is een goede balans in de dagelijkse voeding te hebben. Brood en banket maken voor haar inmiddels al weer lange tijd deel uit van haar voedingspatroon. Voordat de toertocht van start gaat, bieden de aanwezige bakkers aan Leontien van Moorsel een cheque aan voor het Leontienhuis ter waarde van € 10.000,=.
Onder het motto ‘Samen uit, samen thuis’ wordt de toertocht door de bakkers gezamenlijk gefietst. Onderweg wordt gestopt bij twee bakkersbedrijven die deelnemen aan de Stichting: Bakkerij Verba (Brakel) en Bakkerij De Jager (Leerdam). Hier wordt niet alleen een lunch en versnapering geserveerd, maar ook is het mogelijk het bedrijf te bekijken en contact te leggen met de betrokken ondernemers.

Aanmelden tot 12 september

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij nodigt haar aangesloten bakkers van harte uit deel te nemen aan de wielertocht. Hiervoor hebben zij inmiddels een persoonlijke uitnodiging per mail ontvangen. Er is plaats voor maximaal 50 personen, vol is vol. Aanmelden voor de toertocht is nog mogelijk tot uiterlijk 12 september via info@ambachtelijkebakkerij.nu. Deelname kost € 75,= (excl. btw). Hiervoor krijgt elke deelnemer een set wielerkleding van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, versnaperingen, een lunch onderweg en een filmpje als aandenken voor op de eigen website.