Banketbakkerij Wouter de Graaf installeert palletiseermachine

SPAKENBURG - Banketbakkerij Wouter de Graaf gebruikt sinds dit najaar een nieuwe palletiseermachine waarin ook een wikkelmachine is geïntegreerd.
attachment-001_food-image-BAK7248I01

SPAKENBURG – Banketbakkerij Wouter de Graaf gebruikt sinds dit najaar een nieuwe palletiseermachine waarin ook een wikkelmachine is geïntegreerd.

Dankzij dit ontwerp, gemaakt en gerealiseerd door Nedpack, beschikt het bedrijf over een erg compacte oplossing. Dat was ook nodig, gezien de beschikbare ruimte in de banketbakkerij in Spakenburg. ‘Dankzij deze oplossing besparen we anderhalve fte’, vertelt operationeel directeur Janwim van den Hoogen van Wouter de Graaf.

De weinige beschikbare ruimte op de Spakenburgse locatie vroeg om een creatieve oplossing voor het palletiseren en wikkelen van bake-off producten. Het uitgangspunt: zoveel mogelijk functies in één machine integreren. Het proces in de banketbakkerij start als de dozen met bake-off producten, voornamelijk gevulde koeken die nog afgebakken moeten worden, uit de dozensluitmachine komen. Middels een continulift worden de dozen omhoog gebracht. Daar worden de dozen overgenomen door een rollenbaan die ze naar de palletiseermachine brengt. Deze machine formeert de dozen tot een rij die vervolgens in één keer op een pallet wordt geschoven. Voorheen was het palletiseren nog handwerk.

Dit vind je misschien ook interessant