Patisserie Rémy maakt beste gevuld speculaas van Utrecht en 't Gooi

AMERSFOORT - Patisserie Rémy uit Blaricum maakt het beste gevulde speculaas van Utrecht en 't Gooi. Het gevulde speculaas van de patissier werd door een vakjury en een consumentenjury beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 7,78.
attachment-001_food-image-BAK3486I01

AMERSFOORT – Patisserie Rémy uit Blaricum maakt het beste gevulde speculaas van Utrecht en ’t Gooi. Het gevulde speculaas van de patissier werd door een vakjury en een consumentenjury beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 7,78.

Met deze score won eigenaar Rémy Duker de eerste prijs.
Juryvoorzitter Peter de Wit feliciteerde de inwoners van Utrecht en ’t Gooi met hun uitstekende (banket)bakkers. Het gevulde speculaas van de patissier uit Blaricum stak qua smaak en uiterlijk echter nog boven de andere inzendingen uit.
Zilver en brons
De tweede plaats was voor Top’s Edelgebak uit Bilthoven en de derde prijs ging naar Echte Bakker Van Groen uit Bussum. In de consumentenjury proefde onder andere oud-televisiepresentator Koos Postema mee. Aan de wedstrijd deden ruim twintig bakkers mee. De wedstrijd werd gehouden op 14 november door de NBOV -regio Utrecht en ’t Gooi.
Het geheim?
Het geheim van de winnende patissier? ‘Roomboter gebruiken en spijs van echte mandelen, mooi grof gedraaid. En in het beslag geraspte sinaasappelschil. En de speculaas moet natuurlijk goed gevuld zijn.’