Prijsverschil oranje tompouces enorm

ALMERE - De oranje tompouce met Koninginnedag is een jaarlijkse traditie, maar dit jaar is de klant meer geld kwijt. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingswebsite Yenom.nl.
attachment-001_food-image-BAK7769I01

ALMERE – De oranje tompouce met Koninginnedag is een jaarlijkse traditie, maar dit jaar is de klant meer geld kwijt. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingswebsite Yenom.nl.

De website heeft dit jaar wederom de lekkernij onder de loep genomen bij alle 26 supermarktketens en hieruit blijkt dat er niet alleen enorme prijsverschillen zitten tussen supermarkten, maar ook dat de tompouce duurder is dan in 2010, meldt Distrifood.

Stijging
Lag in 2010 de gemiddelde aanbiedingsprijs per oranje tompouce nog op € 0,46, dit jaar is de gemiddelde prijs € 0,51. Dat is een stijging van ruim 10 procent. Ook zijn de prijsverschillen tussen de supermarkten groot. Zo kost de goedkoopste tompouce € 0,25 per stuk (bij Boni, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Nettorama en Spar) en moet de klant voor de duurste maar liefst 5 keer zo veel geld neerleggen. Dat is bij de Troefmarkt (€ 1,25 per stuk), daarna volgt MCD met € 1 per tompouce.

Landelijke ketens
De grote landelijke ketens houden dit jaar de prijs wel constant of verlagen de prijs om meer klanten te lokken. Zo daalt de prijs bij Plus voor het derde jaar op rij. Waren de tompoucen in 2009 nog € 0,62 per stuk, in 2010 daalde dit naar € 0,41 en dit jaar is de prijs verder gezakt naar € 0,30 per stuk. Hiermee is Plus de goedkoopste van de landelijke supermarkten. In week 17 krijgen klanten bij Plus vijf tompouces gratis bij de aankoop van hetzelfde aantal.

Regionaal
De gemiddelde prijsstijging over alle 26 supermarkten wordt dus vooral bepaald door de prijsstijgingen bij de regionale supermarktketens. De oranje tompouces zijn stukken goedkoper bij de grote landelijke supermarkten met slechts € 0,40 gemiddeld per tompouce, terwijl bij de kleine regionale supermarkten de gemiddelde prijs ligt op € 0,58.