Stokbroden en luxe broodjes niet aan te slepen

LEIDSCHENDAM – Vanwege het uitzonderlijk warme en droge weer, worden in de aanloop naar Pasen heel andere producten verkocht dan normaal. Stokbroden en luxe broodjes zijn niet aan te slepen.
attachment-001_food-image-BAK7753I01

LEIDSCHENDAM – Vanwege het uitzonderlijk warme en droge weer, worden in de aanloop naar Pasen heel andere producten verkocht dan normaal. Stokbroden en luxe broodjes zijn niet aan te slepen.

De Paasverkopen laten zich sowieso al lastig voorspellen, maar dit jaar is het al helemaal een uitdaging, met mogelijk meer lege schappen en onverkochte voorraden van andere producten tot gevolg. De supermarkten verkopen veel meer barbecue-producten en juist minder artikelen voor de gourmet of fondue, meldt Distrifood. ‘Houtskool vliegt de winkels uit’, zegt Jumbo-ondernemer Henk Hagendoorn uit Gouda. De ondernemer zegt dat in de broodverkopen ook heel andere verkoopcijfers te zien zijn dan in voorgaande jaren. ‘Verhoudingsgewijs verkoop je nu minder grootbrood en wat meer kleinbrood. Stokbrood is al helemaal niet aan te slepen.’

Luxe broodjes

Het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten, verwacht dit jaar op een paasomzet van 732 miljoen euro, 2,5 procent meer dan in 2010, toen de omzet 713 miljoen euro bedroeg. Afgezien van barbecueproducten wordt verder extra omzet behaald doordat de consument luxe en lekkere producten koopt voor het paasontbijt en de paasbrunch.

Luxe broodjes, verse sappen, salades en vis zijn hierbij populair. ‘Pasen gaat daardoor steeds meer op Kerst lijken. Met de luxe huismerkproducten speciaal voor de paasdagen kan de consument in korte tijd een heerlijk paasdiner op tafel zetten. Wie van het lekkere weer wil genieten met familie en vrienden is bijvoorbeeld met de ovengerechten weinig tijd kwijt in de keuken’, aldus het CBL.