Zesde winkel voor Dukers, de Echte Bakker

GELEEN - In 1939 openden Marie en Lambert Dukers hun eerste bakkerswinkel in Beek aan de Hoolstraat. Nu is de derde generatie aan de beurt en is de zesde winkel van dit familiebedrijf geopend.
attachment-001_food-image-BAK7752I01

GELEEN – In 1939 openden Marie en Lambert Dukers hun eerste bakkerswinkel in Beek aan de Hoolstraat. Nu is de derde generatie aan de beurt en is de zesde winkel van dit familiebedrijf geopend.

Vrijdag is om 8 uur de winkel geopend aan de Barbarastraat 20 in Geleen-Zuid. ‘Een lang gekoesterde wens’, volgens Raymond en Anita Dukers. ‘We kijken al een paar jaar uit naar een mogelijke nieuwe locatie voor een zesde winkel. Onze andere vijf gaan super, dus het werd tijd voor uitbreiding.’

Buurt
Anita Dukers, als ”Gelaens Maedje” geboren, is er trots op dat deze uitbreiding in Geleen gaat plaatsvinden. En heel bewust heeft het tweetal niet in het centrum naar een locatie gezocht. Ze zitten liever in een leuke buurt waar ze bereikbaar zijn voor de mensen. Waar de klant in principe nog voor de deur kan parkeren om vers brood,  Limburgse vlaaien, gebak en vers belegde broodjes te komen halen.

Met de aanbouw van de nieuwe wijk op de plek waar ooit het ziekenhuis van Geleen stond, wordt de buurt nog iets groter. Verder ligt de winkel ‘vlakbij uitvalswegen naar een paar kerkdorpen bij Geleen, waar verder (bijna) geen bakkers meer zijn.