Vierenveertig bakkers tegen discriminatie

MECHELEN - Wethouder Ali Salmi hees zich zondagmorgen in bakkersplunje in bakkerij Walravens aan de Brusselsesteenweg. Hij lanceerde er een nieuwe actie van de Belgische stad tegen discriminatie.
attachment-001_food-image-BAK7615I01

MECHELEN – Wethouder Ali Salmi hees zich zondagmorgen in bakkersplunje in bakkerij Walravens aan de Brusselsesteenweg. Hij lanceerde er een nieuwe actie van de Belgische stad tegen discriminatie.

Het Belgische Mechelen heeft een lokaal Meldpunt Discriminatie. Om het meldpunt extra onder de aandacht te brengen lanceert de stad een opmerkelijke broodzakkenactie met de slogan ‘Is niet enkel je brood grof?’.

Broodzakken

Vierenveertig bakkers in Mechelen gebruiken de komende weken broodzakken met de opvallende slogan. De stad wil haar inwoners bewust maken van het feit dat heel wat mensen dagelijks geconfronteerd worden met discriminatie. ‘Jaarlijks krijgen we via het meldpunt zo’n 50-tal meldingen van discriminatie binnen’, aldus de wethouder. ‘In 80 procent van de gevallen wordt een dossier opgesteld en wordt de zaak verder opgevolgd.’

De stad vermoedt dat er veel meer gevallen van discriminatie zijn, maar dat veel mensen de weg naar het meldpunt nog niet hebben gevonden.