Burgemeester Van Aartsen opent BROOD Den Haag

DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen opent donderdag 23 juni de BROOD winkel door de allereerste Haagsche Stok aan te snijden.
attachment-001_food-image-BAK7949I01

DEN HAAG – Burgemeester Jozias van Aartsen opent donderdag 23 juni de BROOD winkel door de allereerste Haagsche Stok aan te snijden.

De Haagsche Stok is gebakken van 2 verschillende brooddegen en ambachtelijk gevlochten tot een stokbrood. ‘Na de enthousiaste start, op 15 november 2010 en een voorspoedige verbouwing, worden de broodspecialiteiten nu ook daadwerkelijk gebakken bij BROOD aan de Herengracht,’ laat Ad Overgaag van Lekker Brood weten.

Net als op de 4 locaties in Amsterdam, de nieuwste vestiging in Kampala (Oeganda) en in de 3 vestigingen van MARQT in Amsterdam en Haarlem, wil BROOD op een eigentijdse wijze brood onder de aandacht brengen van Haagse fijnproevers. Overgaag: ‘Bij BROOD maken we op traditionele wijze een deeg dat we extra tijd geven om te rijzen. Zo krijgt het brood meer smaak.’

Expositie

In samenwerking met de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten is er een tijdelijke expositie met als thema “BROOD Den Haag, maar dan anders” ingericht. Ruim 20 studenten van de KABK hebben een creatieve en alternatieve bestemming voor het pand aan de Herengracht 16 bedacht en vormgegeven.

De expositie is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden tijdens de openingsuren van BROOD en duurt tot en met zondag 26 juni, de allereerste keer dat BROOD ook op zondag open zal zijn.