Bakery Institute zoekt aandeelhouders

ZAANDAM - Bakery Institute is op zoek naar aandeelhouders. Dat werd duidelijk tijdens de 'Founders Meeting' woensdag 29 juni.
attachment-001_food-image-BAK7970I01

ZAANDAM – Bakery Institute is op zoek naar aandeelhouders. Dat werd duidelijk tijdens de ‘Founders Meeting’ woensdag 29 juni.

Genodigden kregen een sneak preview van de de nieuwe, particuliere bakkerijopleiding in Zaandam.
(zie Bakkerswereld van 6 mei)

Aandelenpakket
De initiatiefnemers Jos Huijbrechts, Jaco Schippers en Vicky Littlejohn maakten ook kenbaar op zoek te zijn naar aandeelhouders. Er worden aandelenpakketten van 1 euro uitgegeven, in een oplage van minimaal 1000 stuks. Er kunnen ook aandelen door middel van materialen, machines en diensten worden verworven.

De initiatiefnemers willen op deze wijze de branche mede eigenaar laten worden van deze opleiding.’De markt bepaalt het succes van Bakery Institute’, aldus Jos Huijbrechts

Winst
De aandeelhouders hebben enkel een economisch recht, het stemrecht ligt bij het bestuur. Bij winst wordt maximaal zes procent uitgekeerd. Vanaf het begin krijgt iedereen jaarlijks een voucher van 10 procen die te besteden is aan opleidingen. De overige winsten worden gebruikt voor nieuwe investeringen in het Bakery Institute en imagoactiviteiten voor de branche.