Voorlichtingsbureau Brood kritisch over artikel in Gezondgids

WAGENINGEN - De Consumentenbond heeft in haar tijdschrift Gezondgids in de rubriek 'Wat zit erin?' aandacht besteed aan de ingrediënten in brood. Het Voorlichtingsbureau Brood is het niet eens met de strekking van het verhaal.
attachment-001_food-image-BAK7947I01

WAGENINGEN – De Consumentenbond heeft in haar tijdschrift Gezondgids in de rubriek ‘Wat zit erin?’ aandacht besteed aan de ingrediënten in brood. Het Voorlichtingsbureau Brood is het niet eens met de strekking van het verhaal.

‘Het is positief dat de Consumentenbond ons benaderd heeft om input te leveren voor het verhaal, maar de toon van dit artikel is te negatief,’ verklaart Debora van Zee namens het Voorlichtingsbureau. In een eerder stadium heeft Voorlichtingsbureau Brood geprobeerd de feitelijke onjuistheden te corrigeren. Van Zee: ‘De Consumentenbond heeft een aantal van de inhoudelijke opmerkingen meegenomen, maar toch zijn er feitelijke onjuistheden in het artikel blijven staan. De informatie is niet volledig en eenzijdig belicht.’

De boodschap van het artikel is:
Meel, water en gist zijn de enige ingrediënten nodig voor een goed brooddeeg… De meeste bakkers voegen zonder dat de consument dit weet toch nog allerlei andere stoffen toe waaronder zout, vet, emulgatoren [met E-nummer en van dierlijke herkomst], enzymen [afkomstig van genetisch gemodificeerde organismen] en moutextract.

Voorlichtingsbureau Brood heeft een informatieblad met Q&A’s gemaakt om de bakker en het personeel te ondersteunen bij het beantwoorden van mogelijke vragen van klanten naar aanleiding van de uitspraken in het artikel. Informatie: 0317 – 47 12 22