Zes op de tien ondernemers te dik

DOETINCHEM - De bakkers, slagers, winkeliers en bedrijfsleiders zijn te dik: hun gemiddelde BMI bedraagt 25,6 en bijna zes op de tien kampt met overgewicht. De reden? 'We hebben te weinig tijd om aan lichaamsbeweging te doen.
attachment-001_food-image-BAK7988I01

DOETINCHEM – De bakkers, slagers, winkeliers en bedrijfsleiders zijn te dik: hun gemiddelde BMI bedraagt 25,6 en bijna zes op de tien kampt met overgewicht. De reden? ‘We hebben te weinig tijd om aan lichaamsbeweging te doen.’

Geluk voor de Nederlandse bakker; het onderzoekt betreft België. Bij twee op de drie mannelijke ondernemers en één op de vier vrouwelijke ondernemers gaat de wijzer van de weegschaal te ver omhoog. Dat geven ze toe in een enquête van Unizo en VKW Limburg. Te weinig lichaamsbeweging is het belangrijkste excuus voor de bedrijfsleiders en ondernemers.

Oorzaak? Tijdgebrek. Vier op de tien doen nooit aan sport, en dat terwijl bijna negen op de tien wel het voornemen heeft om wat aan de gezondheid te doen. Amper één op de drie ondernemers vindt per week meer dan twee uur de tijd om te sporten.