Mening gevraagd over zoutreductie

WAGENINGEN - De bakkerijbranche werkt al jaren aan zoutreductie. Om de branche voor te bereiden op eventuele verdere reductie, gaan NBC, NBOV en NVB een branchebreed project opstarten. De mening van de bakker is daarbij gewenst.
attachment-001_food-image-BAK7464I01

WAGENINGEN – De bakkerijbranche werkt al jaren aan zoutreductie. Om de branche voor te bereiden op eventuele verdere reductie, gaan NBC, NBOV en NVB een branchebreed project opstarten. De mening van de bakker is daarbij gewenst.

Al enige tijd is een maatschappelijke discussie gaande over zout in levensmiddelen en het effect hiervan op de volksgezondheid. Brood levert een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse zoutinname van de consument. Om het gezonde imago van brood te behouden heeft de bakkerijbranche zich de afgelopen 3 jaar ingezet voor een zoutreductie van 10%. Uit (inter)nationale ontwikkelingen blijkt echter dat de politieke en maatschappelijke druk op een verdere reductie toeneemt.

Om als branche de regie zelf in handen te houden, hebben NBC, NBOV en NVB besloten gezamenlijk een branchebreed project op te zetten om de bereikte zoutreductie te waarborgen en de branche voor te bereiden op eventuele verdere reductie.

Vul de enquête in en maak kans op een dinercheque voor 2 personen.