Banketbakkers moederdagtaart Beatrix bekend

GOUDA - De moederdagtaart maken voor Koningin Beatrix. Dat was de inzet van de wedstrijd van de NBOV. De winnende banketbakkers zijn bekend.
SONY DSC

GOUDA – De moederdagtaart maken voor Koningin Beatrix. Dat was de inzet van de wedstrijd van de NBOV. De winnende banketbakkers zijn bekend.

Ayla van der Pols, werkzaam bij Bonbon Atelier A3 in Hattem en Frank van Haarlem, werkzaam bij Patisserie Vermeer in Lisse zijn de gelukkigen. Van der Pols gaat ook Ze mogen ook de taart op Moederdag bij koningin Beatrix op paleis Huis ten Bosch in Den Haag bezorgen.

Voorronden
De competitie bestond uit twee ronden. Naast het inleveren van het recept moesten de kandidaten een schriftelijke motivatie en een foto of schets van het product tonen. Alle recepturen zijn beoordeeld door Meester Pâtissiers Robèrt van Beckhoven en Rudolph van Veen.

Finale
Vervolgens mochten vijf kandidaten tijdens een speciale praktijksessie in het bedrijf van Van Beckhoven lieten zien wat zij in hun mars hadden. ‘De originaliteit, ervaring en klasse van Van Haarlem, in combinatie met de creativiteit (chocolade schilderen) en smaakbeleving vormen een prima basis voor de Moederdagtaart 2011’, aldus de jury.