Overval en nieuwe winkel bakker Herweijer

VLAARDINGEN - Raymond Herweijer en zijn team beleefden zaterdag 15 januari een hesctische dag. 's Nachts werd het bedrijf slachtoffer van een overval, een paar uur later werd een nieuwe winkel geopend.
attachment-001_food-image-BAK7380I01

VLAARDINGEN – Raymond Herweijer en zijn team beleefden zaterdag 15 januari een hectische dag. ’s Nachts werd het bedrijf slachtoffer van een overval, een paar uur later werd een nieuwe winkel geopend.

Raymond Herweijer van Echte Bakker Herweijer in Vlaardingen zal 15 januari niet snel vergeten. Op de dag dat hij zijn nieuwe winkel opende, werd enkele uren daarvoor de bakkerij overvallen. ‘Vier jongens kwamen de bakkerij ingestormd en bedreigden de bakkers met een pistool en een mes. Een van de bakkers zag het gebeuren en riep dat hij de politie ging bellen waarop de overvallers vluchtten. Niemand is gewond geraakt, maar we zijn allemaal flink geschrokken.’

Om herhaling te voorkomen, wordt de buitendeur voortaan gesloten. De daders zijn nog niet gepakt. Een van de overvallers is wel herkend door een bakker. De politie onderzoekt de zaak.

Nieuwe winkel
Enkele uren na de overval, werd de winkel in winkelcentrum de Loper heropend na een grondige verbouwing. ‘De nieuwe winkel (ingericht door Koning) was hard nodig volgens Herweijer. ‘De zaak was oud en versleten. Nu hebben we weer een echte brood- en banketwinkel. Bediening is gebleven, maar we hebben meer manden waaruit de klant zelf kan pakken. Het is productexplosie als je binnenkomt. Het moeilijkste is om de winkel goed vol te houden, maar dat gaat goed.’