nieuws

Echte Bakkers laten ambacht zien

Strategie 643

De eerste editie van de Dag van de Echte Bakker vond afgelopen zaterdag plaats. Een initiatief van het Echte Bakkersgilde en haar leden om het ambacht meer onder de aandacht van alle consumenten te brengen. Ruim vijftig Echte Bakkers door het hele land kwamen in actie om hun vak extra te laten zien en hun producten te laten proeven. Van open dagen tot proeverijen en van oliebollen bakken tot kassabonnenacties, allerlei activiteiten kwamen voorbij.

Echte Bakkers laten ambacht zien
Dag van de Echte Bakker bij Keurhorst

Tijdens de Dag van de Echte Bakker lieten de bakkers meer zien van het bijzondere ambacht dat iedere dag en nacht zo dicht bij huis uitgevoerd wordt.

Henderikus Bos in Hoogeveen ging buiten oliebollen bakken en bij Hans in Groesbeek kreeg iedere klant een proefpakketje mee van de broden waar men nieuwsgierig naar was. In de winkels van Posthuma in het Friese Wommels kregen alle kinderen een bolletje pepernotendeeg waar ze thuis mee aan de slag konden en ook was het hele najaarsassortiment te proeven. Herman Schepers bakte Quarkini’s en in Apeldoorn bij Keurhorst kregen bezoekers een rondleiding in de bakkerij en uitleg over de tijd die nodig is om een lekker brood te kunnen bakken.

De trekking van de winnaar van de kassabonnenactie bij Hans Winnaar.

Online quizzen

Online konden mensen meedoen door de Echte Bakker Quiz te spelen. Deze is vele malen ingevuld en uit alle deelnemers zijn ruim vijftig winnaars getrokken die een jaar lang gratis brood ontvangen!

Er werd enthousiast gereageerd op de activiteiten. Alice Bos in Hoogeveen: ‘Iedereen kon buiten zien hoe de oliebollen gebakken worden. Het was een drukke en geslaagde dag.’ Ook in Apeldoorn waren de reacties positief. ‘Mensen vinden het heel interessant en zijn zich vaak niet bewust van wat er allemaal achter de winkel in de bakkerij gebeurt’, aldus Hans Keurhorst. Linda Westerhof van Eising in Wachtum: ‘We hebben een flyer met alle activiteiten huis aan huis verspreid en we zagen veel nieuwe gezichten in de winkels. Het was een geslaagde
dag.’

Echte Bakker Eising organiseerde een proeverij

Voor herhaling vatbaar

Het Echte Bakkersgilde vindt het belangrijk de leden de handvatten te geven zichzelf en hun ambacht goed voor het voetlicht te brengen. Deze eerste editie van de Dag van de Echte Bakker kende een prima start en een Dag als deze is zeker voor herhaling vatbaar.

Foto's

Reageer op dit artikel