nieuws

Duo zet met ’t Smoske bakkerij Christ in Dongen voort

Strategie 1198

Aan de Hoge Ham in Dongen is ’t Smoske geopend. Met die zaak zetten Johan Keulemans en Wessel van de Rijt bakkerij Christ in het Noord-Brabantse dorp voort.

Duo zet met ’t Smoske bakkerij Christ in Dongen voort
Foto: Bakkerij 't Smoske

‘We hebben de stoelen en de tafels wat anders geschikt, maar voor de rest is de inrichting niet erg veranderd’, zegt Johan Keulemans (29) tegen BN De Stem. Keulemans en de 23-jarige Wessel van de Rijt kennen elkaar van de bakkersopleiding aan het Bredase Cingel College; Keulemans begeleidde Van de Rijt tijdens diens stage. ‘We konden het meteen goed vinden. Al snel kwam ter sprake dat we samen iets zouden willen doen. Dat is er nu dan eindelijk van gekomen.’

Geen doorgeefluik van fabrieksbrood

Keulemans spreekt in het regionale dagblad tegen dat ‘de bakkerij zijn beste tijd heeft gehad’: ‘Wij willen speciale producten bieden. We willen de mensen iets speciaals bieden en geen doorgeefluik van fabrieksbrood zijn. Het speciale brood, zoals desem en spelt, maken we hier in de bakkerij zelf. Net als het banket. Het gangbare brood nemen we af van Van der Steen in Made, bekend van het bekroonde worstenbrood

Ontbijt en lunch

Bij ’t Smoske kunnen niet alleen ambachtelijke producten worden gekocht, maar er kan ook worden ontbeten en geluncht. ‘We hebben een uitgebreide kaart, maar ’t Smoske is natuurlijk geen lunchroom. Je koopt een belegd broodje en kunt hem hier opeten’, aldus Van de Rijt tegenover de BN De Stem-verslaggever. En dat loopt goed. ‘Elke dag rond lunchtijd zit het hier vol.’

Foto's

Reageer op dit artikel