nieuws

Te weinig animo in Bunnik voor coöperatie om bakkerij te behouden

Strategie 1470

Het leek zo’n mooi plan: met de klantenkring een coöperatie oprichten en een bakker inhuren om een populaire bakkerswinkel open te houden. Een poging daartoe in Bunnik kon echter niet op de gewenste steun uit de buurt rekenen, waardoor de zaak van Martien van Dijk alleen kan blijven bestaan als een andere bakker diens zaak koopt. Dat meldt RTV Utrecht.

Te weinig animo in Bunnik voor coöperatie om bakkerij te behouden
Foto: Google Streetview

Bakker Martien van Dijk, gevestigd aan de Stationsweg 18, is al tientallen jarenlang een begrip in het Utrechtse dorp. Toen de bakker te kennen gaf volgend jaar met pensioen te willen gaan, besloten zijn trouwe klanten hem te helpen in zijn zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat. Mochten zijn daarin niet slagen, dan zouden zij een coöperatie willen oprichten en daarmee een broodbakker willen inhuren, zodat de zaak kon worden voortgezet.

Enquête

Om de animo in de buurt te peilen, werden ongeveer vierhonderd enquêteformulieren verspreid. Waar de initiatiefnemers hoopten op massale steun voor het plan, gaven volgens RTV Utrecht nog geen dertig respondenten aan financieel te willen bijdragen aan een coöperatie. Daarmee kan het plan rekenen op te weinig draagvlak.

Campagne

De initiatiefnemers blijven zich inzetten voor het behoud van de bakkerij en helpen Van Dijk met een campagne om een geschikte koper voor diens zaak te vinden. Mocht een kandidaat worden gevonden, dan kan die volgens RTV Utrecht erop rekenen dat de buurt samen met hem of haar wil optrekken om evenementen te organiseren. Zo komen al schoolklassen langs om broodjes te bakken en te leren over het bakkersvak.

Reageer op dit artikel