nieuws

Masters in Bakery Business: nieuwe mba-opleiding voor bakkerijondernemers

Strategie

Masters in Bakery Business: nieuwe mba-opleiding voor bakkerijondernemers
Foto: Shuttershock

De kick-off van de ‘Masters in Bakery Business’, van de Dutch Business Academy en de BakkerijMonitor, vindt op dinsdag 20 februari plaats. Een compact MBA traject voor filiaalbakkerijen vanaf +/- 8 – 10 vestigingen, of daar op (middellange termijn) naar toe willen groeien.

Reinier Heijenberg is één van de initiatiefnemers van het programma ‘Masters in Bakery Business’. ‘Alle facetten van een reguliere mba komen aan de orde waaronder financiën, logistiek , strategie, personeelsbeheer, innovatie en marketingcommunicatie. Het hoofdmenu zal elke keer worden verzorgd door topdocenten van instituut ‘De Baak’. De specifieke organisatorische vraagstukken die worden behandeld komen af van de deelnemende bakkers en de organisatoren.’

Kick-off

‘We nodigen geïnteresseerde ondernemende bakkers, en hun stafmedewerkers, dan ook van harte uit om gratis te komen proeven’, aldus mede initiatiefnemer Friso Berghuis. Eén van de onderdelen tijdens de kick-off is een presentatie van Gerard Sterkenburg van Fanfactory met als onderwerp ‘Meer mensen fan maken van hun werk en merk!’ Daarnaast wordt er tekst en uitleg gegeven over de ontwikkelingen in de markt en krijgt men een uitleg over het compacte mba-traject.

Unieke opleiding

Alexander Bekkers (Bakkerij Bekkers) ziet het programma als een unieke kans om zijn bedrijf naar een hoger plan te tillen: ‘Voor verkooppersoneel en bakkers zijn er veel goede opleidingen en trainingen beschikbaar. Maar voor mij als ondernemer en voor mijn stafmedewerkers is de spoeling veel dunner. Om die reden ben ik dan ook direct enthousiast over het nieuwe initiatief van de Masters in Bakery Business. Een mba-opleiding die de theorie en de specifieke bakkerij vraagstukken combineert. Uniek om als ondernemer en stafmedewerker dat gelijktijdig te volgen.’

Vooruitgang boeken

Ook Johan van t’Zelfde van (Bakkerij van Keulen) was snel overtuigd. ‘Elke bakker wil vooruitgang boeken binnen zijn organisatie. Of dat nu is op het gebied van logistiek, innovatie, financiën of personeelsmanagement. Om die reden heb ik een tijd geleden masterclasses gevolgd van de lokale Rabobank. Zeer interessant maar toch miste ik de branche specifieke benadering. Met als gevolg dat je niet met vakgenoten kon doorspreken over onze wederzijdse uitdagingen. Daarom heb ik me aangemeld voor de eerste kick-off op 20 februari, ik zie er naar uit om collega’s te ontmoeten. Samen kunnen we veel van elkaar leren, en kunnen we elkaar aanscherpen om het elke dag nog weer beter te doen.’

Aanmelden

  • Locatie: Landgoed de Horst, Driebergen-Rijsenburg
  • Tijd: welkom vanaf 13.00 uur, start 13.30 uur
  • Aanmelden is verplicht en kan via bakkerijmonitor@bricc.nl

Friso Berghuis schrijft elke maand een bijdrage voor Bakkerswereld over zijn BakkerijMonitor. Nog geen abonnee van Bakkerswereld? Vraag dan hier een kennismakingsabonnement aan

Reageer op dit artikel