nieuws

Beko Advies voorspelt crisis bij bedrijfsovernames

Strategie

Chiel van den Hout voorziet een crisis bij bedrijfsovernames in de bakkerijbranche. De senior bedrijfseconomisch adviseur van Beko Advies deed die voorspelling maandag 23 januari tijdens de Ondernemersdag van de Bakkerij bij Inn Style in Maarssen.

Beko Advies voorspelt crisis bij bedrijfsovernames
Foto: Anne Mieke Ravenshorst

De economie trekt aan, er is een stijgende lijn te zien bij het ambacht. Maar er zijn ook zorgen: er zijn te weinig jonge mensen die een bedrijf willen dan wel kunnen overnemen. ‘Er is een daling van ambachtelijke bedrijven te zien, dat wordt nog veel erger’, aldus Chiel van den Hout op de Ondernemersdag van de Bakkerij.

Sturen en excelleren

Niettemin is het nog altijd mogelijk en mooi een bedrijf te beginnen. Van den Hout: ‘Het is hard werken, maar het kan. Uitblinken en letten op benutting van capaciteit, drogestofgehalte (bakkers zitten vaak te hoog) en personeelskosten. Sturen, saneren als het nodig is, bijsturen en excelleren!’

Reageer op dit artikel