nieuws

Patisserie De Rouw organiseert klantenpanels

Strategie 97

Patisserie De Rouw organiseert klantenpanels
Patisserie De Rouw

Arthur en Doris de Rouw van patisserie De Rouw in Vught hebben meerdere klantenpanels georganiseerd. Dit om achter de verwachtingen en wensen van hun klanten te komen. Ook Richard de Boer van Zeelandia schoof aan in de rol van bakkerij marketeer, columnist en zijn kritische betrokkenheid met de bakkerswereld.

In twee sessies met acht consumenten werden de klantenpanels gehouden. Het heeft De Rouw veel waardevolle inzichten gegeven om hun bedrijf nóg sterker op de kaart te zetten.

Enkele bevindingen die naar voren kwamen uit de klantenpanels:

• De Rouw is goedkoper dan verwacht. Hebben een duur imago, terwijl er ook trakteergebak in de winkel ligt, waarmee je voordelig kunt trakteren. En taartjes voor vriendelijke prijzen. Dit kunnen ze nog beter communiceren.
• Sommige consumenten willen eerst graag rustig rondkijken in de winkel, voordat ze geholpen worden.
• Consumenten geven aan graag de ondernemers zélf te zien.
• De Rouw kan nog meer de mensen achter het product laten zien. Ondermeer via Facebook.
• Klanten buiten Vught gaan ca. 6x/jaar naar De Rouw. Op feestdagen en verjaardagen. Zij zijn vaak klant geworden door mond-tot-mond reclame. Rijden er een half uur tot een uur voor om. Zó groot is het vertrouwen in De Rouw.
• De deelnemende consumenten verwachten dat de speciaalzaken gaan groeien ivm de service, de vriendelijkheid, de sociale rol en de kwaliteit. Vullen dit beter in dan de grote ketens.

Patisserie De Rouw

Patisserie De Rouw

Patisserie De Rouw

Eind vorig jaar is de winkel van patisserie De Rouw geheel verbouwd tot een nieuwe patisserie zaak. Met o.a. een taarten en gebak in verschillende prijsklassen, een pick up point voor online bestellingen en een doorkijk naar de productieruimte. Arthur de Rouw de enige Nederlander die samen met 90 andere patissiers lid is van het prestigieuze Relais Desserts. Een associatie van toppatissiers uit de hele wereld.

Patisserie De Rouw

Patisserie De Rouw

Reageer op dit artikel