nieuws

Bakery Nexus duikt in wereld van Koffie & Koek met leden

Strategie 102

Bakery Nexus duikt in wereld van Koffie & Koek met leden
Social Event Bakery Nexus

Bakery Nexus hield 27 mei een Social Event in het teken van Koffie & Koek. Hiervoor bezochten ze met leden de Fenix Food Factory en de Markthal in Rotterdam.

Tijdens dit event kwamen Bakery Nexus leden naar Rotterdam, om hier alles te leren over de wereld van koffie. Een bezielende uitleg werd gegeven over het ontstaan van de Fenix Food Factory. Er werd koffie geroken, geproefd en beoordeeld. Binnen het event heeft Nexus het initiatief genomen een koekwedstrijd voor het lekkerste koekje bij een espresso en een cappuccino te organiseren.

Koffie en koek

Koffie bevat erg veel smaken, van zuur en bitter, geroosterd en zoet. Dit is erg variabel. Hetzelfde is natuurlijk ook voor koek van toepassing. Het valt daarom nog niet mee om te zeggen wat nu het ultieme koffiekoekje is. Het is van vele factoren afhankelijk. Des te groter wordt de uitdaging om in je bakkersbedrijf het ultieme koekje te serveren bij de koffie die je de klant voorzet. Ook het roosteren van de koffie is een mooi ambacht. Het is ook echt de hand van de brander die mede bepaald wat voor kwaliteit er gemaakt wordt. Het heeft wat dat betreft ook zeker raakvlakken met de bakker.

Smaken kunnen een zogenaamd huwelijk met elkaar aangaan en elkaar versterken. Vanille heeft bijvoorbeeld deze werking. Het is op zichzelf al een hele mooie smaak maar laat ook andere, bijvoorbeeld fruitsmaken, krachtig naar voren komen. Hetzelfde is bijvoorbeeld het geval bij een sterk geroosterde koffie en gebrande noten. Beide producten bevatten gelijke smaakcomponenten die in combinatie met elkaar hele mooie smaken kunnen geven. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om juist contrasterende smaken met elkaar te combineren. Dit kan voor een ware verrassing zorgen in de smaakbeleving.

Wedstrijd

Stefan van Daalen heeft de wedstrijd gewonnen voor het beste koekje bij de Cappuccino en Cees Bakker samen met Corinne de Ruyter hebben de wedstrijd voor het beste koekje bij de Espresso gewonnen. Stefan koos voor zijn receptuur omdat hij vindt dat bij elke koffie een ‘echt lekker koekje’ hoort, die ook op zichzelf te eten is. De espresso-smaken die bij een cappuccino door de verwarmde melk worden versoepeld hebben geen heftige smaak nodig bij het koekje. Daarom heeft hij gekozen voor een zoete koek met haver en rozijnen. Een toegankelijk koekje met toch een bijzondere smaak.

Hierna was het tijd om aan het einde van de middag per watertaxi te vertrekken naar de Markthal, dé imposante overdekte markt van Rotterdam. Middels een rondleiding en een kennismaking met diverse ondernemers op de marktvloer kregen de leden een goed beeld van de sfeer in de Markthal en de aanpak van diverse ondernemers.

Reageer op dit artikel