nieuws

Banketbakkerij van Dijk gaat opnieuw voor een Ster

Strategie

De reacties van hun klanten raken Rob en Gerda van Dijk tijdens vorige edities van Bakker met Ster tot diep in het hart. ‘Dat je als bakkertje op de hoek zó wordt gewaardeerd door je klanten: daar raakte ik oprecht ontroerd van.’

Banketbakkerij van Dijk gaat opnieuw voor een Ster
Rob en Gerda van Dijk. Foto: Roel Dijkstra

In Gouda en omstreken is Banketbakkerij van Dijk een goede bekende. Dat komt niet alleen door hun beroemde berenklauwen of het uitgebreide assortiment roomboter koekjes die klanten zelf mogen uitzoeken (‘Doe maar twee gembertjes voor Oom Jan’), maar ook door de opvallende bestelwagens. Deze rijden al jarenlang rond met een grote moorkop op het dak. Een aantal maanden lang zijn deze groen geweest, toen de bakkerij overstapte op elektrisch rijden. ‘Iedereen in Gouda had het erover. En daar gaat het om!’

Klanttevredenheid
De klanten van de Goudse banketbakkerij worden momenteel aangespoord om online hun mening over het bedrijf te geven in het klanttevredenheidsonderzoek, een belangrijk onderdeel van de jurering in Bakker met Ster. Al twee keer eerder heeft Banketbakkerij van Dijk de klanten hiertoe in het verleden opgeroepen, helaas zonder dat dat een of meer sterren tot gevolg had. ‘Wat ons die keren enorm troostte, waren de opmerkingen van onze klanten’, herinneren de Goudse ondernemers zich. ‘Het was echt heel bijzonder om hun complimenten en reacties te lezen. Daar werden we stil en warm van.’

Hoewel het grootste struikelblok in het verleden het historische winkelpand en zijn inrichting bleek te zijn, waagt Banketbakkerij van Dijk zich dit jaar nogmaals aan deelname. ‘De winkel is onveranderd. We zijn gebonden aan de ruimte die we hebben en mogen hier maar beperkt veranderingen doorvoeren. Toch hebben we er vertrouwen in dat we deze keer wél die Ster bemachtigen.’ Als dat gebeurt, is het feest in Gouda. ‘Zoiets kunnen wij heel snel optuigen’, lacht Gerda. ‘Wij maken graag overal een feestje van!’

Lees meer over de deelname van Banketbakkerij van Dijk aan Bakker met Ster 2015-2016 in de aankomende editie van Bakkerswereld.

Bakkerswereld volgt deze maanden twee bakkerijen die zich hebben ingeschreven voor Bakker met Ster en Ambacht & Business. Het gaat om Pijpers Brood & Banket in Venlo-Blerick en Banketbakkerij Van Dijk in Gouda. In het magazine en via de digitale nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van hun deelname, ervaringen en belevenissen.

Reageer op dit artikel