nieuws

Jumbo had La Place al op het oog

Strategie

Jumbo had La Place al op het oog
Ton van Veen, financieel directeur van Jumbo. Foto: Distrifood

De overname van La Place door Jumbo is geen opportunistische actie. ‘We hadden La Place al langere tijd als één van de mooiere bedrijven op het oog.’ Dat zegt financieel directeur Ton van Veen van Jumbo in een interview in Het Financieele Dagblad.

Volgens Van Veen heeft de overname van La Place geen gevolgen voor de eerder aangekondigde onderhoudsbeurt voor de Jumbo-filialen. ‘We hebben aangegeven dat we na de acquisitie en ombouw van de winkels van Super de Boer en C1000 de Jumbo-organisatie gaan optimaliseren. Dat doen we ook. Deze acquisitie zien we als een andere dan de vorige. Met La Place nemen we een hartstikke mooi bedrijf over dat naast Jumbo blijft opereren.’

Vastgoed

Van Veen zegt dat Jumbo ‘heel La Place’ heeft gekocht. ‘Dat wil zeggen alle intellectuele eigendommen en alle activa.’Het vastgoed hoort er niet bij, want dat wordt allemaal gehuurd. Jumbo gaat van start met de 61 standalonevestigingen van La Place. Die zijn goed voor de helft van de omzet van de restaurantketen. Van die 61 sluit Jumbo er naar eigen zeggen vijf tot tien. In totaal telt La Place circa 250 vestigingen.

Winst

Volgens Van Veen zal La Place direct bijdragen aan de winst van Jumbo, omdat La Place ‘ebitda-postief’ is. Hoeveel Jumbo heeft betaald voor de overname, is net bekend. De schattingen lopen uiteen van €40 tot €45 miljoen.

Reageer op dit artikel