nieuws

NBOV heeft programma regio-sessies klaar

Strategie

De NBOV heeft haar programma voor de najaarsbijeenkomsten in de regio’s bekendgemaakt. Het programma is een combinatie van een productkeuring, een presentatie over een actueel branche-onderwerp en een goed moment om bij te praten met collega’s uit de regio.

NBOV heeft programma regio-sessies klaar
Afbeelding: NBOV

Dit najaar staan er bijeenkomsten in de agenda voor de regio’s Utrecht-’t Gooi-Gelderland, Limburg, Groningen-Drenthe, Friesland en Zuid-Holland. In al deze regio’s draaien de bijeenkomsten om de productkeuringen, in sommige gevallen om regioproducten zoals oranjekoek en vlaai, in andere regio’s om algemene producten zoals een roomboter amandelstaaf of een meergranenbrood.

Meedoen aan een regionale wedstrijd betekent voor ondernemers vaak veel publicitaire aandacht in regionale en lokale media, onderscheid onder collega-bakkers uit de buurt en extra attentiewaarde in de winkel. Het zijn toegankelijke wedstrijden, die toch een grote impact kunnen hebben op het bakkersbedrijf. Winnaars van de wedstrijd om de beste Friese Oranjekoek ervaren bijvoorbeeld een verdubbeling in de oranjekoek-omzet gedurende twee maanden na de overwinning.

Actuele onderwerpen

De NBOV benut tijdens de bijeenkomsten de gelegenheid om aanwezige leden te informeren over actuele onderwerpen die spelen in de branche, zoals de nieuwe etiketteringsregels of het gewijzigde ontslagrecht. Voor dit jaar staat er een nieuwe, interactieve presentatie over het nieuwe arbeidsrecht op het programma. De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) kent sinds 1 januari en 1 juli van dit jaar diverse wijzigingen met ingrijpende gevolgen voor de ondernemers met personeel.

Reageer op dit artikel