nieuws

Jurering Bakker met Ster in volle gang

Strategie

De jurybezoeken voor de verkiezing Bakker met Ster zijn in volle gang. Toos de Jong-Rijkenberg, Matthieu Walraven en Klaes Hoekstra bezoeken deze herfst ruim honderd bakkerijen door heel Nederland om te beoordelen waar zij samen met hun 135 winkels staan en hoe zij zich kunnen verbeteren.

Jurering Bakker met Ster in volle gang
Klaes Hoekstra op jurybezoek. Foto: Kastermans Studio

Bakkerswereld liep een middag mee met oud-ondernemer en kersvers jurylid Klaes Hoekstra en doet hiervan verslag in het aankomende magazine. De redactie zag hoe Hoekstra op zijn gemak zowel de winkel als de bakkerij bekeek en praatjes maakte met de medewerkers. Daarna volgde een gesprek met het ondernemersechtpaar. In ruim twee uur tijd nam Hoekstra zestig vragen met hen door.

Dit najaar wordt voor Bakker met Ster vooral de achterkant van het bedrijf goed doorgelicht. Dat betekent dat er in het gesprek allerhande onderwerpen over de algemene bedrijfsvoering de revue passeerden. Hoekstra pakte onderwerpen als hygiëne, marketing, communicatie, kostprijsberekening, kassasystemen, de visie voor de lange termijn en speerpunten voor het komende jaar bij de kop. Natuurlijk bekeek hij ook de uitstraling van producten, het personeel en het bedrijf als geheel.

Specialistische metingen

Dit najaar wordt bovendien door middel van een online tool de financiële gezondheid van de deelnemende brood- en banketbakkerijen gemeten. Daarnaast worden onaangekondigd per onderneming vier producten opgehaald voor een kwalitatieve beoordeling door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Ook worden er zonder dit vooraf te melden microbiologische monsters van zowel producten als oppervlakte opgehaald in de winkel(s). In januari volgt voor alle deelnemers het eerste beoordelingsrapport. Het door Hoekstra en de redactie bezochte ondernemersechtpaar kijkt er al reikhalzend naar uit. ‘We zijn zo benieuwd waar we staan in de branche! Maar voor onszelf hebben we nú al gewonnen. Na een heel moeilijke tijd staan alle neuzen weer dezelfde kant op. Dat alleen al is goud waard.’

Lees meer over het jurybezoek van Klaes Hoekstra in Bakkerswereld 11 die halverwege november verschijnt.

Reageer op dit artikel