nieuws

Meesterbakker Peter Yuen geeft masterclass Viennoiserie

Strategie

Meesterbakker Peter Yuen geeft masterclass Viennoiserie
Meesterbakker Peter Yuen. Foto: BoulangerieTeam

Meesterbakker Peter Yuen geeft op maandag 21 september een masterclass Viennoiserie. Het BoulangerieTeam biedt bakkers de mogelijkheid om deze masterclass te volgen die wordt gehouden Bij Robèrt in Oisterwijk.

Peter Yuen gaat tijdens zijn masterclass in op het maken van producten op basis van getoerd gerezen degen. Hij laat zijn speciale werkwijze en techniek zien waarmee hij op efficiëntere wijze een mooi gelaagd deeg krijgt. Ook wordt er aandacht gegeven aan producten op basis van briochedeeg. De deelnemers worden verrast door de producten die hij gaat maken. De masterclass start om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Peter Yuen

Peter Yuen is van origine een Amerikaanse banketbakker die zich in de loop der jaren steeds meer is gaan richten op het vakgebied brood. Hij studeerde af aan de wereldberoemde French Pastry School in Chicago en werkte daarna als (banket)bakker bij toonaangevende bedrijven als The French Mill Bakery en het Four Seasons Chicago. In 2004 opende hij zijn eigen bakkerij. Hij maakte deel uit van Team USA dat in 2008 deelnam aan het WK Boulangerie. Hier werd Peter Yuen uitgeroepen tot winnaar in de categorie Viennoiserie. Op dit moment werkt hij als Internationaal brood- en patisserie adviseur en reist hij de wereld over om zijn kennis te delen.

Kosten en aanmelden

De kosten voor het volgen van deze masterclass, georganiseerd door het BoulangerieTeam, bedragen slechts € 100,- per persoon. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar info@boulangerieteam.nl. Er kunnen maximaal vijftien personen deelnemen.

Reageer op dit artikel