artikel

Verleg uw grenzen voor verandering

Strategie

Verleg uw grenzen voor verandering
Shutterstock

Resultsplus bestond onlangs tien jaar en dat was aanleiding om samen met JazztoConcern een workshop te organiseren. Als thema kozen we improvisatie en verandering. In dit artikel diep ik dit thema graag nog verder uit.

Onlangs las ik ‘The future of shopping’ van Jorg Snoeck en Pauline Neerman. In het boek brengen zij de meest recente ontwikkelingen binnen de retail wereldwijd in beeld. Ik heb soms met verbazing kennis genomen wat er allemaal al mogelijk is. Niet alleen op het gebied van bestellen en betalen, maar vooral ook in het gedrag van de consument. Kijk alleen maar naar de ontwikkeling van het contactloos betalen. Hoe snel is dat niet ‘gewoon’ geworden? Bedrijven als Amazon, Apple en Google weten door het surfgedrag van hun klanten al eerder dat zij iets nodig hebben dan dat klanten dat zelf weten.

In de 10 jaar dat Resultsplus bestaat is er veel veranderd. Wij zijn veranderd en daardoor zijn onze bedrijven ook veranderd. Soms gingen de aanpassingen vanzelf. En soms is er meer nodig om doorbraken te forceren om voor continuïteit in de toekomst te zorgen.
Voor succesvolle verandering is innovatie nodig. Om succesvol te innoveren moet aan een paar voorwaarden worden voldaan:

  • Bewust zijn van de omgeving. Past uw bedrijf nog bij uw klanten?
  • Creativiteit; vermogen tot improvisatie .
  • Welke kaders/grenzen zijn er? Kaders zijn richtinggevend, maar kunnen ook een belemmering zijn voor verdere ontwikkeling.
  • Financiële rust en rust en ruimte ‘in het hoofd’.

Ik wens u een prettige vakantie.

Mini-workshop innoveren

Komende weken staat de vakantie voor de deur. Tijd om te ontspannen, maar ook een tijd van reflectie. De volgende vragen helpen u hierbij op weg. U kunt uw gedachten gewoon onder de vragen noteren.

  • Op welke onderdelen verliest u zichzelf in controle, waardoor er minder aandacht is voor de omgeving?

 

  • Over welke variabelen en middelen beschikt u om te kunnen improviseren?

 

  • Welke kaders of grenzen bepalen of beperken uw speelveld?

 

  • Wat zou u doen als alles mogelijk zou zijn?

 

  • De grootste beperking bij verandering zijn de grenzen die u uzelf (al dan niet bewust) heeft opgelegd.

 

Reageer op dit artikel