nieuws

Bakkerij Faber doet mee aan open bedrijvendag

Nieuws

Bakkerij Faber doet op 1 november mee aan de open bedrijvendag in Hoogeveen. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de redenen om te participeren.

Bakkerij Faber doet mee aan open bedrijvendag

Dat meldt De Hoogeveensche Courant over de bakkerij die onder meer verschillende supermarkten van dagvers brood voorziet.

Krapte op arbeidsmarkt

‘De krapte op de arbeidsmarkt maakt het moeilijker om aan goed personeel te komen. Wij laten graag zien wat voor een mooie banen hier mogelijk zijn. Daarbij gaat het niet alleen om bakkers, maar bijvoorbeeld ook om chauffeurs, waarvoor er alleen al 35 voor ons werken, en mensen in de technische dienst, ’ zo wordt directeur Sjoerd Jellema van de Hoogeveense bakkerij in de krant geciteerd.

Voor hem is dit een belangrijke reden voor deelname aan het jaarlijkse evenement. ‘En wij vinden het belangrijk mensen te laten zien hoe wij hier brood produceren. Brood spreekt tot de verbeelding. Het is een product dat de meesten dagelijks consumeren, maar waarvan velen niet weten wat er allemaal aan vooraf gaat. We verzorgen graag rondleidingen om te laten zien wie wij zijn, wat wij doen en hoe onze bedrijfscultuur is, ’ vervolgt Sjoerd Jellema in de regionale krant.

Per uur

Tijdens de rondleidingen wordt het complete proces getoond: van deeg tot gesneden brood. Bij de Hoogeveense bakkerij worden per uur 2400 broden geproduceerd en 15.000 stuks kleinbrood.

Reageer op dit artikel