nieuws

Wilde nieuwe directeur Bionext

Nieuws 236

Michaël Wilde is per 1 november aangesteld als nieuwe directeur van de ketenorganisatie van de biologische sector Bionext. Wilde is de opvolger van Bavo van den Idsert, die in juli van dit jaar na 8 jaar zijn functie neerlegde als directeur van Bionext.

Wilde nieuwe directeur Bionext
Michaël Wilde

Michaël Wilde (49) werkte de afgelopen twaalf jaar als Duurzaamheid & Communicatiemanager bij Eosta BV (distributeur van biologisch vers fruit en groente). Wilde geniet, door zijn gedrevenheid en deskundigheid van biologische en eerlijke voeding, een grote bekendheid in de biologische sector. Bionext is verheugd dat hij deze schat aan kennis en kunde nu voor de ketenorganisatie gaat inzetten.

Sector verder laten groeien

Wilde kijkt enorm uit naar de functie. Hij wil samen met het Bionext-team en in nauwe samenwerking met de drie verenigingen binnen Bionext, de biologische sector verder laten groeien en bloeien. ‘Als het gaat om de grote maatschappelijke thema’s, is de biologische landbouw een belangrijk onderdeel van de oplossing; ons sterke verhaal is actueler dan ooit!’

Momenteel is Jan Groen tijdelijk directeur van Bionext. Hij vervult deze taak tot 1 november 2019.

Reageer op dit artikel